Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk, a psorinet.hu honlapon „sütiket" (cookie) használunk. Ha a továbbiakban a beállítások változtatása nélkül marad honlapunkon, akkor azt feltételezzük, hogy Ön elégedett azzal, amit a „süti" használatával a psorinet.hu weblapon megkap. A sütit természetesen bármikor elutasíthatja, törölheti is számítógépéről, de ez esetben nem biztos, hogy a honlap minden funkciója megjeleníthető. Részletesebben itt: Wikipédia. A jobb oldali (kék) gombra kattintva elutasítja a sütit, és úgy lép tovább.

Uborkás csirkesaláta

Hozzávalók:

1 kígyóuborka;
kb. 30-35 dkg csirkemell;
1 marék pörkölt, sós mogyoró;
1 kisebb fej lilahagyma;
só, bors;
2 ek. olívaolaj;
1-2 ek. szójaszósz;
fél citrom leve;
½ kávéskanál méz.

A csirkemellet vékony csíkokra darabolom, sózom, borsozom és kevés olajon pirosra sütöm. Az uborkát is feldarabolom. Lehet vékony csíkokra, vagy kockára, ahogy tetszik. Meg is lehet hámozni, magházát kiskanál segítségével kivenni. A sós mogyorót durvára aprítom. A lilahagymát félkör alakúra szeletelem.

Az öntethez összekeverem az olívaolajat, szójaszószt, citromlevet, mézet. Ízesítem borssal és még sóval, ha a szójaszósz nem elég sós.

Végül a csirkemellet, uborkát, lilahagymát, mogyorót összeforgatom és leöntöm az öntettel. Aki nem szereti az uborkát, készítheti paradicsommal is, vagy más tetszőleges zöldséggel.

 

Céklás bulgur saláta sajtropogóssal

Hozzávalók:

Egy közepes cékla;
só, bors, csipet cukor, őrölt kömény;
kb. 1 evőkanálnyi balzsamecet;
kb. 1 csészényi bulgur (búzatöret);
1 maréknyi dió;
zsírszegény reszelt sajt.

A céklát meghámozom és feldarabolom. Én gyulaszálnyira vágtam, de lehet kis kockákra is.

Kevés olajon elkezdem pirítani, majd hozzáadom az ízesítőket: só, bors, cukor, őrölt kömény, balzsamecet. Kevés vízzel felöntöm és fedő alatt puhára párolom.

Ha a bulgurt forró vízzel (2-szeres mennyiségű) öntjük fel, akkor csak pár percig kell főzni, majd félre tehetjük, hogy magába szívhassa a maradék vizet. Én általában 10 percig főzöm, majd lefedem és további 10 percig állni hagyom. Ha hideg vízzel készítjük, akkor pár perccel forrás után zárjuk el a tűzhelyet és hagyjuk szintén állni. (De ugyanúgy el lehet készíteni, mint a rizst. Kevés olajon pirítani, aztán vízzel felönteni, puhára párolni.)

 

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése vendégként

0
szabályok és használati feltételek.
  • Nincsenek hozzászólások
   
© Copyright 2006 - 2017 Szegedi Pszoriázis Egyesület