Szegedi Pszoriázis Egyesület

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

A 18EGYSZA jelű nyomtatvány kitöltése
Rendelkező nyilatkozat a befizetett személyi jövedelemadó 1+1 %-áról

Ebben az évben is lehetősége van arra, hogy az összevont adóalap utáni, a kedvezmények és az önkéntes kölcsönös pénztári egyéni számlára, a nyugdíj-előtakarékossági számlára, valamint a nyugdíjbiztosítási szerződés alapján az Ön által átutalni rendelt összeg levonása után fennmaradó befizetett adójának 1+1%-áról rendelkezzen.

A honlapunkról letölthető 18EGYSZA jelű nyomtatványon az első kedvezményezetti körbe tartozó szervezet esetében a kedvezményezett adószámát már feltüntettük. Elég, ha a nyomtatványt letölti és beküldi a NAV-hoz.

A második kedvezményezetti körbe tartozó technikai számos bevett egyház, és a kiemelt költségvetési előirányzat esetén a technikai számot kell megadnia. A technikai számmal rendelkező kedvezményezett esetében, annak neve is feltüntethető.

A 18EGYSZA jelű nyomtatvány a NAV honlapján (www.nav.gov.hu) közzétett általános nyomtatványkitöltő- és ellenőrző programmal (a továbbiakban: ÁNYK-AbevJava program) 2019. május 20-áig tölthető ki.

  • Amennyiben rendelkezik a központi elektronikus szolgáltató rendszer használatához szükséges, Központi Ügyfél-regisztrációs Nyilvántartáshoz kapcsolódó tárhellyel (a továbbiakban: „Ügyfélkapu”), akkor az ÁNYK- AbevJava program segítségével elektronikus úton (meghatalmazott esetén külön megbízás alapján) továbbíthatja a kitöltött 18EGYSZA jelű nyomtatványt a NAV részére 2019. május 20-áig.
  • Papír alapú benyújtás választása esetén a kitöltött nyomtatvány kinyomtatható, és azt kell lezárt, postai borítékban, személyesen benyújtania vagy postán feladnia a NAV részére 2019. május 20-áig.

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a 2019. május 20-ai határidő jogvesztő. Ha ezt követően rendelkezik személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen, igazolási kérelemnek helye nincs.

A Szegedi Pszoriázis Egyesület közhasznú szervezet adószámával ellátott 18EGYSZA jelű nyomtatvány innen letölthető (az alábbi PDF-ablak jobb felső sarkában kattintson a „Nyomtatás" vagy a „Letöltés" ikonra: