Szegedi Pszoriázis Egyesület

Ebben a cikkcsoportban (kategóriában) találhatók azok a videofelvételek (ritkábban csak hangfelvételek), amelyek a pikkelysömörös betegszervezetek összejövetelein elhangzott előadásokról készültek. A videók nagy része az előadások idején alkalmazott fényhatások következtében (elsötétített színtér, hogy az előadó a kivetítő képeit is tudja használni) a szokottnál gyengébb minőségű, de azért a kedves Látogató figyelmébe ajánljuk őket.  

Dr. Füredi Réka előadása

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Az V. Országos Pszoriázisbeteg-találkozón Dr. Füredi Réka szakorvos előadása a pikkelysömörrel előforduló lehetséges pszichés problémákról szólt.

Pszichés problémák...

Dr. Tóth Andrea előadása

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Dr. Tóth Andrea szakorvos az V. Országos Pszoriázisbeteg-találkozón a szövődményes pikkelysömörről (arthropathia psoriatica) tartott előadást.

A szövődményes pikkelysömör

Pécs 6

A 2011. május 21-én Pécsett megtartott V. Országos Pszoriázisbeteg-találkozón Dr. Battyáni Zita egyetemi docens, a Pécsi Bőrgyógyászati Klinika vezetője a Klinika nagytermében - telt ház előtt - a pikkelysömör helyi (lokális) kezeléséről tartott előadást.
Balogh István, a Magyarországi Pszoriázis Klubok Egyesületének (MPKE) elnöke a betegszervezetek képviselői és számos érdeklődő előtt beszámolt arról, hogy a 2010. december 4-én Harkányban megtartott alapító értekezlet után idén márciusban (miután a Csongrád Megyei Bíróság az egyesületet bejegyezte) megalakult a pikkelysömörös betegek első országos érdekvédelmi szervezete.
Dr. Sebők Béla bőrgyógyász főorvos előadásában a balneoterápia jelentőségével, valamint a gyógyvizeknek a pszoriázis kezelésében játszott fontos szerepével, tünetmentesítő hatásával foglalkozott.
Dr. Tóth Andrea szakorvos a szövődményes pikkelysömörről (arthropathia psoriatica) tartott előadást.
Dr. Moezzi Mehdi bőrgyógyász szakorvos A pikkelysömör szisztémás kezelése címmel tartott előadást.
Dr. Füredi Réka szakorvos előadása a pikkelysömörrel előforduló lehetséges pszichés problémákról szólt.
Kőszeginé Szabó Éva, a szegedi Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika asszisztense az országban egyedül Szegeden alkalmazott lézeres pikkelysömör-kezelés hatékonyságát ismertette.

A fenti Pécs linkre kattintva megnézheti őket.

Betegképzés 9

A Szegedi Pszoriázis Egyesület szervezésében elhangzott szakelőadásokat gyűjtjük itt csokorba, amelyek a helyszínen az egyesületi tagok, honlapunkon pedig a kedves Látogató ismereteinek bővítését szolgálják, építve ezáltal az orvos-beteg kapcsolatban rendkívül nagy értékű „tanult beteg" imázst...