Szegedi Pszoriázis Egyesület

A pszoriázisos betegek érdekeinek védelmére megfogalmazott cikkek, közlemények, kiáltványok.

A SZJA-ból 2019-ben levonható, betegségek után járó adókedvezményekről

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Az elmúlt napokban a tévében, rádióban többször is lehetett hallani azt a hírt, hogy a Kormány bővítette az egyes betegségek után visszaigényelhető SZJA-ról szóló rendeletben a felsorolt betegségek listáját.adokedvezmeny

Felhívjuk a figyelmet, hogy a kormányrendelet már megjelent a Magyar Közlönyben, és alkalmazható.

Read more ...

Betegjogok a gyakorlatban – áprilisi találkozónkról

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Sikeres találkozót tartott április 19-én a Szegedi Pszoriázis Egyesület.

A szokott helyen, a szegedi Bőrgyógyászati Klinika Simon Miklós termében, a szokott időben – délután kettőkor – találkoztak azok az egyesületi tagok, akik a Tanult Beteg Program keretében kitűzött előadásra is kíváncsiak voltak, és más elfoglaltság, vagy betegség nem akadályozta őket. Sajnos, többen előre jelezték, hogy egészségi állapotuk miatt nem tudnak megjelenni, mások utazási okok miatt maradtak távol, de számunkra új betegtársak is jelentkeztek, akik most kapcsolódtak be ebbe a közösségi munkába.

prof kemenyAz összejövetel vendége volt egyesületünk tiszteletbeli tagja is, Dr. Kemény Lajos professzor, a klinika igazgatója, aki rövid köszöntőjében kifejtette, hogy nagyon hasznosnak tartja az összejövetelre választott előadást, mert a betegek számára rendkívül fontos a jogaik ismerete. Kemény professzor úr köszöntője az alábbi lejátszóra kattintva hallgatható meg (3 perc 35 másodperc).                    

A tagság ezt követően dr. Kristóf Csaba betegjogi képviselő előadását hallgatta meg. A mintegy fél órás előadás után a hallgatóság számos kérdést is felvetett, amelyekre a betegjogi képviselő azonnal válaszolt is. A sok érdekes kérdés közül mindenképpen említést érdemel az a tisztázatlan helyzet, ami Szeged-szerte tapasztalható a gyógyszertárakban: az önmagukat injekciózó betegektől ugyanis nem fogadják vissza a használt fecskendőket, noha – a betegjogi képviselő véleménye szerint is – kötelességük lenne a gyógyszercégekkel szerződést kötni a veszélyes egészségügyi hulladék begyűjtéséről.

 

eloadas Dr. Kristóf Csaba betegjogi képviselő előadása

Az előadás után a jelenlévők a már szokásossá vált barátkozás, beszélgetés alatt megkóstolták a lelkes önkéntes segítő tagok otthonról hozott finom süteményeit.

nass Egy kis nass...

A találkozó délután fél 5 körül ért véget.

Az alábbi videóképre kattintva a kedves Látogató megismerkedhet dr. Kristóf Csaba betegjogi képviselő előadásával (28 perc, 6 másodperc) – a feltett kérdések, illetve azokra adott válaszok nem szerepelnek a közzétett anyagban.

A videó a lejátszó jobb sarkában található ikonra kattintva teljes képernyőre kinagyítható.