Szegedi Pszoriázis Egyesület

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

A Magyarországi Pszoriázis Betegek Egyesületének létrehozásával kapcsolatos elképzelés a debreceni országos találkozón kapott végleges formát, ekkor döntöttek a betegszervezeti képviselők arról, hogy az országban működő, és majdan létrejövő pszozirázis klubok munkájának megsegítésére szakosított egyesületet alakítanak.

Az erről szóló határozatot közöljük az alábbiakban:


A magyarországi pszoriázisbetegek és betegklubok képviselői a Debrecenben 2010. május 22-én megtartott IV. Országos Találkozójukon egyértelműen kinyilvánították azon szándékukat, hogy a magyarországi pikkelysömörös betegek és klubjaik támogatása, segítése és érdekképviseletének biztosítása érdekében szükség van a pszoriázisbeteg-klubok érdekképviseletét jogi személyként ellátó országos szervezet megalakítására, ezért nyílt szavazással

határozatot hoztak

 arról, hogy Magyarországi Pszoriázis Klubok Egyesülete néven országos hatáskörű civil szervezetet hoznak létre.

A Magyarországi Pszoriázis Klubok Egyesülete megalakításának előkészítésével kapcsolatos teendők elvégzésére a jelenlévők felhatalmazzák az országban a jelen határozat meghozatalának napján működő debreceni, egri, kaposvári, pécsi és szegedi betegklubok vezetőségeit. illetve a vezetőségek által kijelölt képviselőket.

A betegklubok vezetőségeinek képviselőiből megalakuló munkacsoport tevékenységének koordinálásával a IV. Országos Pszoriázisbeteg-találkozó résztvevői megbízzák a javaslat két előterjesztőjét: Balogh Istvánt, a Kaposvári Pszoriázis Klub elnökét, és Hullmann Lászlót, a Szegedi Pszoriázis Klub vezetőségi tagját.

Debrecenben, 2010. május 22-én

A IV. Országos Találkozó résztvevői