Szegedi Pszoriázis Egyesület

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Ha verőfényes az idő, felderül az ember lelke, hiszen éltető elemünk a napfény (is). De... A napfény nem csak az élet fontos eleme, nem csak hangulatjavító, nem csak „áldott”. Bőrünk leéghet tőle, a napfénnyel, vagy a napfényben érkező egyéb hatások már nehezen tekinthetők kellemesnek. A napfénytől öregszik a bőrünk, Pigment foltok jelennek meg rajta, esetleg más elváltozások is: májfoltok, bevérzések, rák...

Új-Zélandon miért tiltja törvény szolárium üzemeltetését? Mi az a melanóma? Hogyan alakul ki a bőrrák? - ezekkel a kérdésekkel is foglalkozott 2012. december 12-én a Szegedi Pszoriázis Klub nyílt klubnapi összejövetelének vendége, dr. Oláh Judit onkológus-bőrgyógyász, egyetemi docens (SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika).

A 37 perces nagyszerű előadást mindazok figyelmébe is ajánljuk, akik ugyan nem pszoriázis-betegek, de bőrükön elváltozásokat vesznek észre. Külön ajánljuk a szolárium-kedvelőknek: tanulhatnak belőle. 

(Ha esetleg az InternetExplorer böngésző ezt nem játszaná le, az előadás videofelvétele megtekinthető külső szerverről is, ha ide kattint: Jótékony napfény...)