Szegedi Pszoriázis Egyesület

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

– Március 20-án klubnap és taggyűlés volt Szegeden –

A Szegedi Pszoriázis Klub 2013. március 20-án tartotta első idei klubnapját a „bőrklinika” oktatótermében.

Vendégünk ezúttal Szabó Csanád klinikai pszichológus volt, aki érdekes előadásában a pszicho-dermatológiáról (bőrbetegségektől szenvedő betegek lelki problémáiról) szólt, azokról a kutatásokról, amelyek a bőrtünetek és a páciensek lelki problémáinak összefüggéseit tanulmányozzák. Ebben a kutatásban mintegy 300 beteget kapcsoltak be a vizsgálatokba. A kutatás eredményei még feldolgozás alatt állnak. Az előadó kitért a pikkelysömör és bizonyos lelki tünetek (depresszió, stressz) közötti összefüggésekre is.  Szabó Csanád klinikai pszichológus

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy Szabó Csanád, a Szegedi Bőrgyógyászati Klinika klinikai pszichológusa a pszoriázisban szenvedő betegek számára – bármilyen nehézséggel járó életesemény következtében szükséges lelki segítségnyújtás, tanácskérés esetén – emailben vagy telefonon előre egyeztetett időpontban a rendelkezésre áll (nem csak a szegedi klub tagjainak!).

Szabó Csanád klinikai pszichológus elérhető a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. elektronikus postacímen, vagy az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika Pszoriázis Ambulanciájának telefonján, a 62/546-427 vagy 62/545-274 számon.

Az előadás után, a 14.45 órára meghirdetett taggyűlés fél órás várakozást követően a jelenlévő tagsággal megkezdte munkáját, és az előre meghirdetett napirend szerinti pontokban meghozta a szükséges döntéseket, egyebek között a Klub tavalyi zárszámadásáról, továbbá a 2013. évi pénzügyi, illetve munkatervéről. A taggyűlési határozatok (határozat a 2012. évi munkáról szóló jelentések elfogadásáról, a 2012. évi pénzügyi mérlegről, határozat a 2013. évi munkatervről és pénzügyi tervről, valamint az egyesületi tagdíj fizetésével kapcsolatos határozat módosításáról) a Klubiratok menüben olvashatók. A 2012. évi munkáról szóló jelentés itt is elérhető és olvasható.

A Klubiratok menübe előzetes regisztráció után lehet belépni. Természetesen nem csak a Szegedi Pszoriázis Klub tagjai regisztrálhatnak: minden kedves Látogató megteheti ezt, ha kíváncsi a Klub dokumentumaira.

Az előadásról készült videofelvétel itt tekinthető meg:

(Ha esetleg a böngésző, pl. InternetExplorer nem játssza le a videót, de meg szeretné nézni, kattintson ide!)

/hl/