Szegedi Pszoriázis Egyesület

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

2014. december 10-én délután évzáró összejövetelt tartott a közhasznú Szegedi Pszoriázis Egyesület a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika oktatótermében. A Pikkelysömör Centrum asszisztenseinek segítségével szinte pillanatok alatt sikerült adventi környezetet teremteni: előkerültek a karácsonyi díszek, csillogó gömbök, boák is. (Hihetetlen, hogy egy bőrklinikán ilyesmi is van raktáron. Vagy nem is annyira hihetetlen – talán inkább természetes!) A díszítések mellett asztalra került három nagyobb doboz is: az egyesület közvetítésével Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata három rászoruló családnak biztosított karácsonyi ajándékot.

Az érkező vendégek számára előkészített szaloncukor-halmocskák díszítették az oktatóterem padsorait.

A kellemes hangulathoz ezen az összejövetelen is társult a hasznos tartalom: az egyesület elnöksége meghívott egy szakorvos előadót is, hiszen alapcélja az egyesületi munkának az, hogy a tagság – a betegek – minél többet megtudjanak a pikkelysömörről, illetve annak társbetegségeiről.

Dr. Juhász Katalin reumatológus főorvosEzúttal is kiváló előadót, nagy tapasztalattal rendelkező szakorvost sikerült az összejövetelre biztosítani: az újszegedi MÁV rendelőintézet (hosszadalmas nevén Vasút-egészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. Szegedi Egészségügyi Központ) főorvosa, dr. Juhász Katalin reumatológus szakorvos „A pikkelysömör és társbetegségei” címmel tartott igen tartalmas, jól érthető, a hallgatóság számára sok kérdés feltevését is eredményező előadást.

(Az előadás az alábbi lejátszó indításával teljes egészében, továbbá egy-két felvetett kérdésre adott válasszal egyetemben meghallgatható. A felvétel terjedelme19 perc 48 másodperc.)

 

Az érdekes előadást követően adventi hangulatra váltottak a jelenlévők. Elsőnek a találkozó kedves kis vendége, Kinyó Kata, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti IskolKinyó Kata, a makói általános iskola hatodikos tanulója a Bartók Székhelyintézmény 6. z osztályos tanulója egy karácsonyi dalcsokorral alapozta meg a szeretet, az ajándékozás hangulatát. A bevezető karácsonyi dalok után került sor az önkormányzat által adományozott, és a Polgármesteri Hivatal Humán Közszolgálati Irodája révén az egyesülethez eljuttatott három ajándékcsomag átadására. A három család férfi tagjai (kellett is a férfierő, hiszen igencsak „méretes” csomagok kerültek átadásra) meghatódottsággal küszködve köszönték meg az ajándékot, melyeket Kinyó Sándorné Gabriella, a Szegedi Pszoriázis Egyesület elnökhelyettese adott át.

Az önkormányzati ajándékcsomagok átadása

A segítőkész gondoskodás jelképes perceit a szeretet, a karácsony hangulatának dalokban kifejezett közvetítésével folytatta a hatodikos kis művész, Kinyó Kata. (A honlapunk facebook-oldalán is megtekinthető 8 perc 51 mp tartamú alábbi videofelvétel ad ízelítőt az előadásból. Ha a kedves Látogató által használt böngésző valamilyen okból nem tudja kezelni, azaz megnyitni a videofájlt, próbálja meg a facebook-oldalunkon!)

A két és egynegyed órás találkozón a megjelent egyesületi tagok személyre szóló borítékban kézhez kapták az egyesület elnökségének karácsonyi és újévi üdvözletét is.

Mindazon tagjainknak, akik egyéb elfoglaltság, esetleg betegség miatt nem tudtak részt venni az évzáró találkozón, az elnökség postán továbbította a karácsonyi-újévi üdvözletet.

/hl/

A közönség (részlet)