Szegedi Pszoriázis Egyesület

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

A Szegedi Pszoriázis Egyesület április 22-én tartotta meg az idei első közgyűlését. A közgyűlés napján, mintegy kihasználva az alkalmat, sor került a Tanult beteg program keretében a tagság számára szervezett ismeretgyarapító előadásra is.

Dr. Baltás Eszter egyetemi adjunktusAz előadó ezúttal a Szegedi Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika dermatoonkológusa, dr. Baltás Eszter egyetemi adjunktus volt. Az ismeretbővítő előadás során a hallgatóság megismerkedhetett a bőrt fenyegető rákos elváltozásokkal, ezek közül is elsősorban a legveszélyesebbel, a melanomával. Megdöbbentő adatokat is hallhattunk, egyebek között azt is, hogy a melanoma a legveszélyesebb alattomos elváltozás, s hogy mennyire gyakori, abból is látszik, hogy Magyarországon gyakorlatilag naponta egy ember meghal ebben a bőrrákban (évente mintegy 360 halálos áldozata van a betegségnek). Szerencsére könnyen felfedezhető, s ha időben, már a megjelenéskor kezelik, megakadályozható a bőrrák kialakulása.

Minderről – és sok egyébről – hallhatunk az adjunktusnő előadásában, ha az alábbi hanglejátszóra kattintunk (a hangfelvétel teljes hossza 23 perc 34 másodperc).

A közönség (részlet)
A közönség (részlet)