Szegedi Pszoriázis Egyesület

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

A Szegedi Pszoriázis Egyesület 2015. szeptember 30-án tartotta őszi „idénynyitó” összejövetelét. A tagság ezúttal is a megszokott helyszínen találkozott: a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika oktatótermében.

A szerdai nap munkanap lévén, a tagságból most is elsősorban azok vettek részt a tagi összejövetelen, akik nem kötődnek munkahelyhez. Sajnos, a Klinika oktatóterme csak szerdánként használható az egyesület céljaira, a többi napokon ott „egyetemi élet” folyik. Lehet, hogy a jövőben könnyítést jelent majd az, hogy a távolabbi helyekről Szegedre utazó tagjaink (pl. Adony, Bakonycsernye, Budapest, Békéscsaba, Kesztölc, Szank stb.) a Klinika vezetésének hozzájárulásával lehetőség szerint azokra a dátumokra kapnak majd orvosi vizsgálatra időpontot, amikor az egyesületi összejövetelt is tartjuk. Tehát, az egyesületi tag egy adott napon délelőtt orvosnál van, délután részt vehet az összejövetelen, és utána utazhat haza – időt is, pénzt is megtakarítva ezzel.

A szeptember utolsó napjára időzített évadnyitó találkozón elsőként Dr. Kemény Lajos tanszékvezető egyetemi tanár, a Klinika igazgatója köszöntötte a megjelenteket, és sok sikert kívánt az egyesület előtt álló feladatokhoz.

Ezt követően az egyesület elnökségének közreműködésével idén ősszel először megszervezett csoportos fürdőterápiás kezelésen részt vett egyesületi tagok tartottak színes, élvezetes beszámolót a Harkányi Gyógyfürdőkórház Psoriasis Centrumában eltöltött kéthetes kezelésről, az ott szerzett tapasztalatokról, megélt élményekről.

A beszámolót követően a jelenlévők megbeszélték az október végi világnappal kapcsolatos teendőket, illetve megkóstolták az otthon készített finomságokat
(Ez az élménybeszámoló olvasható A BŐR című hírlevelünk most megjelent 2. számának  2. oldalán Harkányi élménybeszámoló cím alatt.) .


A találkozó kollázsképe: balra fent Dr. Kemény Lajos professzor; jobbra: nass - egy kis hazai is kerül az asztalra;
lent: a tagság egy része.