Szegedi Pszoriázis Egyesület

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Adventi hangulatban címmel tartott 2015. december 16-án évzáró találkozót a Szegedi Pszoriázis Egyesület a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika nagytermében. Már jóval az összejövetel kezdete előtt megérkeztek az első résztvevők, az önkéntes segítő tagok, akik percek alatt „terülj asztalkám” hangulatot varázsoltak az oktatóterembe. Mások az intézmény karácsonyfáját helyezték el a padsorok előtt, vagy épp a katedra-asztalt díszítették szaloncukorral, gyertyákkal, karácsonyi díszekkel. Az alkalmi fellépésre érkező általános iskolások énekkarát a vezető tanárnő „melegítette” – egyszóval nagy volt a nyüzsgés.

Pár perccel 14 óra után megkezdődött az összejövetel. Az adventi hangulat varázslói, a Rókusi Általános Iskola kis énekesei (akikről fellépés közben derült ki, hogy összeállításuk nem csak énekkar, hanem egyben zenekar is), akiket Kádas Judit tanárnő vezetett, karácsonyi válogatást adtak elő énekkel, zeneszámokkal. A nagy sikert aratott, mintegy 15 perces fellépés után az iskola együttese elvonult, a tanulók visszamentek iskolájukba. Távozáskor minden fellépő alkalmi ajándékcsomagocskát kapott.

A Rókusi Általános Iskola csoportja

Kőszeginé Szabó Éva asszisztensA Rókusi Általános Iskola csoportjának elvonulása után Kőszeginé Szabó Éva, a klinika Pikkelysömör Centrumának asszisztense olvasott fel alkalmi összeállítást, ezt követően Hullmann László egyesületi elnök tíz-tizenöt perces visszapillantó előadásban foglalta össze az egyesület 2015-ben végzett munkáját, illetve ismertette a 2016 januárjától folytatódó Állapotfenntartó program részleteit.

A felolvasás itt hallgatható meg:


Az összejövetel „hivatalos” része Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata által adományozott négy karácsonyi ajándékcsomag átadásával folytatódott és fejeződött be. A csomagok átadása után Vetró Orsolya, a szegedi Polgármesteri Hivatal Humán közszolgáltatási Irodájának munkatársa külön-külön köszöntötte az ajándékozottakat.

Ezután a beszámolónk elején említett „terülj asztalkáé” lett a főszerep: a tagság a házi készítésű, otthonról hozott sütemények kóstolása közben beszélgetett, barátkozott, majd a lopakodó adventi koraesti szürkülettel – egymásnak áldott karácsonyt és boldog új esztendőt kívánva – lassacskán távozott…

A közönség - két részlet
A közönség (két részlet)