Szegedi Pszoriázis Egyesület

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

A Szegedi Pszoriázis Egyesület tagjai számára már megszokott, hogy a jogszabályi követelményekből adódó egyesületi ügyek intézésére – a munkáról szóló, illetve a mérleg-beszámolók meghallgatása, határozatok meghozatala stb. – szolgáló évi közgyűlés összehívását tagi találkozóval is „színesítik”, vagyis a közgyűlésre összegyűlt tagság számára az elnökség a Tanult Beteg Program keretében előadást is szervez (persze külön választva a hivatalos ügyeket és a tagság képzését szolgáló előadást).

Így volt ez idén április 27-én is. Az egyesület tagjai közül sokan nem szegediek, közülük jó néhányan elég messziről járnak a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikára kezelésre is, az egyesületi összejövetelekre is, adódik hát, hogy minél tartalmasabban kihasználjuk a tagsági összejövetelt.

A Tanult Beteg Program keretében Tóth Tiborné Márta, a Pikkelysömör Centrum szakasszisztense tartott ismertetőt a klinikán most induló, a pszoriázisban szenvedő betegek „személyre szabott” gyógyítását kiegészítő Átváltozás programról. Megtudhattuk egyebek között, hogy Budapest és Pécs után Szegeden indul harmadikként ez az ígéretes kiegészítő gyógytevékenység, amellyel kapcsolatban a tanácsadóként is tevékenykedő szakasszisztenshez lehet fordulni kérdésekkel, nála lehet bejelenteni a részvételi szándékot is.

A programról ezen a telefonszámon lehet érdeklődni: +36-70-531-1931.

Az Átváltozás programmal kapcsolatos tudnivalókról Tóthné Márta szakasszisztens előadása itt hallgatható meg:

Ugyancsak a Tanult Beteg Program témája volt dr. Szabó Csanád klinikai pszichológus „Engem nézz, ne a bőrömet” című előadása, amely a pikkelysömörös betegek emberi kötődési problémáival kapcsolatos kérdéseket boncolgatta. A pszichológus előadásában kitért arra, hogy európai összefogás keretében több mint 700 bőrbetegségben szenvedő páciensre (közük pikkelysömörös betegekre is) kiterjedő vizsgálat és tanulmányozások során jutottak el azokhoz a következtetésekhez, amelyek segítenek annak megállapításában, hogy a bőrbetegség milyen mértékben befolyásolja az emberi kapcsolatokat, az emberi kötődéseket.

Dr. Szabó Csanád előadása itt hallgatható meg:

Ugyanezen a napon került sor az egyesület közgyűlésének megtartására is, amelyen a tagság elfogadta a 2015. évi munkáról szóló beszámolót, az egyesület tavalyi közhasznúsági jelentését és mérlegbeszámolóját, illetve határozott a 2016. évi munkaprogramról és pénzügyi tervről.

A közgyűlésen elfogadott beszámolók, illetve tervek honlapunk Iratgyűjtő menüjében olvashatók.

Fotókollázs a találkozóról. Fent balról és középen: Tóth Tiborné Márta szakasszisztens előadása, jobbról: a közönség (részlet); lent balról: dr. Szabó Csanád, középen a közönség (részlet), jobbról: egy kis „nass" a közgyűlés után...