Szegedi Pszoriázis Egyesület

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

A Szegedi Pszoriázis Egyesület május 25-én tartott nyílt egyesületi találkozót. A találkozón a Tanult Beteg program Magyaricza Enikő dietetikuskeretében került sor egy már régóta hiányolt előadásra: Magyaricza Enikő, a szegedi Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika dietetikusa tartott előadást „Mit együnk, hogy jól legyünk?” címmel.

(Ugyanezen a találkozón rövid előadás keretében Martinovits Eszter is beszámolt az IAPO Londonban tartott kongresszusáról. Erről szól „Egyesületünk képviselője az IAPO londoni világtalálkozóján vett résztcímű cikkünk.)

A táplálkozási tanácsadó jól illusztrált összefoglaló előadással igyekezett segítséget nyújtani a megfelelő táplálkozás kiválasztásában, külön kiemelve, hogy mely ételek, illetve élelmiszerek, vagy élvezeti cikkek fogyasztását próbálják meg elkerülni a pikkelysömörben szenvedő betegek, mert azok fogyasztása fokozza a tünetek megjelenését.

A dietetikus elmondta azt is, hogy nagyon fontos feladat a táplálkozástudományi szakembernek a tanácsadás és a prevenció, vagyis az egyénre szabott korszerű, kiegyensúlyozott táplálkozás megismertetése mindazokkal, akik a dietetikus segítségére szorulnak.

Az előadást követő beszélgetés, illetve a hallgatóság által feltett számos kérdés kapcsán a dietetikus felajánlotta, hogy az egyesületi tagoknak a jövőben „testre szabott”, azaz pikkelysömörös betegeknek való recepteket is készít, néhány hasznos táplálkozási tanácsot pedig már a találkozón nyomtatott változatban ki is osztott a jelenlévők között.

A pszoriázissal kapcsolatos helyes táplálkozás szívügyünk, ezért honlapunkon külön menübe rendezett cikkcsoportban ajánljuk figyelmébe minden kedves érdeklődőnek a dietetikus által hozzánk eljuttatott tanácsokat, illetve recepteket. A külön menü honlapunk bal oldalán, a KLUBÉLET blokk végén található, címe: DIETETIKA - táplálkozási tanácsok. .  

Magyaricza Enikő előadása itt hallgatható meg:

 


Kollázs a találkozóról - fent balra: nassolás, középen: a dietetikus, jobbra: a közönség - részlet
lent balra: nagy a keletje a házi sütinek, jobbra: a táplálkozással kapcsolatos előadás közönsége - részlet