Szegedi Pszoriázis Egyesület

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Idén március 22-én tartotta első tavaszi összejövetelét a Szegedi Pszoriázis Egyesület. Az összejövetel kettős céllal került meghirdetésre: a Tanult Beteg Program keretében előadásra is hívtuk a tagságot és az érdeklődőket, meg évi közgyűlésre is – persze csak a tagságot.

A szokásos helyszínen, az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika Simon Miklós termében délután 2 órától kezdődött volna a közgyűlés, mivel azonban a törvényben és az alapszabályban foglaltaknak megfelelő létszámú tagság a meghirdetett időpontra nem jelent meg, így a meghirdetetteknek megfelelően a közgyűlés megtartására később, dr. Szabó Csanád klinikai pszichológus előadása után kerülhetett sor.

dr szabo Dr. Szabó Csanád pszichológus „Hogyan rajzoljuk le a pikkelysömört? – egy pszichológiai rajzteszt bemutatása” című előadásán elmondta, hogy a pszichológiai rajzvizsgálat az egyik legtökéletesebb eszköz arra, hogy feltárjuk a páciens személyiségét az általa adott témára, kérdésekre feleletként készített rajzok elemzésén keresztül.

Az előadást számos példával, páciensek rajzainak rövid bemutatásán keresztül adott elemzésekkel mutatott rá azokra a lehetőségekre, amelyek a pikkelysömörben szenvedő páciensek életvitelében jelentkező problémák, nehézségek pszichológiai feloldására is lehetőséget adnak.

A rendkívül tanulságos, érdekes, konkrét (persze névtelen) példákkal illusztrált előadás nagyon lekötötte a tagságot, utána számos kérdést tettek fel az előadónak, teljesen oldott párbeszéd alakult ki az igen hasznos előadás végére.

Délután, valamivel 3 óra előtt kezdődött az egyesület rendes közgyűlése. A tagság a közgyűlési szervek (jegyzőkönyvvezető, hitelesítők, szavazatszámláló) megválasztása után további három napirendi pont keretében tárgyalták a közhasznú egyesület ügyeit. Beszámolót hallgattak meg a 2016. évi működésről, illetve az elnökség tavalyi tevékenységéről. Mivel ezt a két beszámolót az egyesület elnöksége már három héttel előbb közreadta A BŐR című hírlevélben, nem volt nagyobb vita, a két beszámolót a tagság egyhangú döntéssel elfogadta.

Szintén a tavalyi évre vonatkozott az egyesület pénzügyi jelentése, illetve 2016. évi közhasznúsági és számviteli beszámolója (ezt a tagság szintén előre kézhez kapta). Rövid ismertetés után a jelenlévők a pénzügyi és közhasznúsági–számviteli beszámolót szintén egyhangúlag elfogadták.

Ezt követte a 2017. évi pénzügyi terv, illetve munkaprogram javaslata – ez utóbbi szintén megjelent A BŐR c. hírlevelünkben, a pénzügyi tervjavaslatot pedig a meghívóval együtt kapták kézhez a tagok. A javaslatok rövid megtárgyalás után egyhangúlag elfogadásra kerültek.

(Az egyesületi közgyűlés jegyzőkönyve, illetve a többi irat megtalálható az „Iratgyüjtő" menüpont alatt. Az Egyesület közhasznúsági jelentése az OBH oldalán való megjelenéssel egyidőben lesz elérhető oldalunkon is.)

A jól végzett munkát követően az egyesület hölgy tagjai által otthon készített finomságokat nassolgatva beszélgettek, vagy rendezték idei tagsági jogviszonyukat.

A sikeres „kettős” összejövetel fél 5 után ért véget.

Részlet az egyesületi találkozóról