Szegedi Pszoriázis Egyesület

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

A megszokott környezetben, a szegedi Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika Simon Miklós termében tartotta 2017. december 15-én a Szegedi Pszoriázis Egyesület közhasznú szervezet az évzáró összejövetelét, egy kis karácsonyi előzetest varázsolva a klinikára: szaloncukorral a tantermi padokon, karácsonyfával, hangulatos karácsonyi képek vetítésével és háttérzenével, továbbá a szegedi Rókusi Általános Iskola alsós tanulói negyvenfős csoportjának vendégszereplésével.

Az ünnepi összejövetelre már napokkal korábban megkezdődtek az előkészületek. Az egyesület hölgy tagjai közül többen otthon készítették a finomabbnál finomabb süteményeket. Zsikó Józsefné és lánya Keszégné Zsikó Marika külön nagy feladatot vállaltak magukra: vagy negyvenöt egyedi alkalmi mézeskalács-ajándékot (apró gyertyával, karácsonyi díszítéssel ellátott kis gyertyatartókat) készítettek a rendezvényre meghívott vendégek számára.

Az egyesület kötelékébe tartozó rászoruló betegek számára – a korábbi évekhez hasonlóan – Szeged Megyei Jogú Város önkormányzata idén is három karácsonyi ajándékcsomagot biztosított, az egyesület elnöksége pedig a tavaly bevezetett gyakorlatot idén is folytatta: a szeretet ünnepének tiszteletére az adventi hangulatú évzárón elismeréseket osztott ki azoknak a tagoknak, vagy önkéntes támogatóknak, akik 2017-ben munkánk eredményességét segítették.

Délután két óra körül megérkezett a szegedi Rókusi Általános Iskola alsós tanulóinak csoportja, Kádas Judit tanárnőnek pedig ugyancsak zenekar1szüksége volt minden leleményességére, hogy a csoportot és hangszereiket elhelyezze az ilyen fellépésre nem éppen legmegfelelőbb egyetemi oktatóteremben: a tábla elé, a katedra mögé sikerült a csoport egy részét felsorakoztatni, de az ütőhangszeres csoportot fel kellett vezényelni a tanterem utolsó padsorába.

Miután az elhelyezést sikerült megoldani, Hullmann László egyesületi elnök köszöntötte a rendezvény résztvevőit, közöttük külön is kiemelve Kiss Magdolnát, a szegedi polgármesteri hivatal Humán Közszolgáltatási Iroda irodavezető-helyettesét.

Az általános iskolások ének- és zenekara mintegy félórás műsorral ajándékozta meg az egyesület tajait.

 kadas vezenyel1

 

 

 

 

 

 

 


Kádas Judit vezényel...

A műsorról készült felvétel itt tekinthető meg:

A remek produkció után Zsikó Józsefné és Kinyó Sándorné minden gyermeknek átadta az egyedi csomagolású alkalmi ajándékot: egy-egy alkalmi karácsonyi díszítésű mézeskalács gyertyatartót, az egyesület elnöke pedig átadta a csoport számára  egy nagy papírtáskában elkészített, majd három kilós szaloncukor csomagot. (Amikor belenéztek a táskába, felborulni látszott a rend, s csak az öröm hangja hallatszott: „Szaloncukoooor!”)szaloncukooor1

evike1

 

 

A kis művészek távozását követően Kőszeginé Szabó Éva, a Klinika Pikkelysömör Centrumának szakasszisztense az ünnep hangulatához illő szép verssel köszöntötte a jelenlévőket.

 

 

 

Ezt követően Kiss Magdolna irodavezető-helyettes asszony röviden ismertette a polgármesteri hivatal Humán Közszolgáltatási Irodájának munkáját, utána pedig átadta a megajándékozott rászorulóknak a karácsonyi ajándékcsomagokat.csomag 1A

 

 

A rendezvény folytatásában Hullmann László elnök és Kinyó Sándorné elnökhelyettes átadta az egyesület elnöksége által adományozott elismerő okleveleket azoknak az egyesületi tagoknak, akik 2017-ben a közös munkát segítették.  

Az Egyesület munkájához 2017-ben nyújtott önzetlen segítség és önkéntes támogatás elismeréseként oklevelet kapott: Wollner Jenőné Márta, Balla Istvánné Mária, Hódi Rovó Antalné Irén, Zombori Katalin, Kőszeginé Szabó Éva klinikai szakasszisztens és Tóth Tiborné Márta klinikai szakasszisztens.

maca1

 

Az Egyesület közösségformáló munkájában nyújtott segítségért és önkéntes támogatásért elismerő oklevélben részesült: Tompa Erzsébet, Karáné Szélpál Márta, Bálint Józsefné Ibolya és Dénes Károlyné Maca.

És végezetül az Egyesület munkájához több éve nyújtott önzetlen segítség és önkéntes munka elismeréseként: oklevelet kapott Keszégné Zsikó Mária.

 

 

 

Az adventi hangulatú találkozó folytatásában az egyesületi tagok és a vendégek megkóstolták az otthonról hozott finomságokat, és baráti beszélgetéssel töltötték az időt egészen délután negyed ötig.

Néhány kép a rendezvény részleteiről:

kissmagdolna1Kiss Magdolna irodavezető-helyettes,
Szeged MJV Polgármesteri Hivatal
Humán Közszolgáltatási Iroda

kozonseg1A közönség 1.

kozonseg1 A közönség 2.

A többi fénykép Egyesületünk Facebook-oldalán nézhető meg, a képek onnan saját célra le is tölthetők, internetes felhasználás esetén kötelező megjelölni a forrást.