Szegedi Pszoriázis Egyesület

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

A Szegedi Pszoriázis Egyesület közhasznú szervezet „Karácsonyi előzetes” címmel 2018. december 14-én tartotta évzáró rendezvényét.

karifaA rendezvény kezdete délután két órára volt kitűzve, s az egyesület elnöksége a szokott helyen, a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika Simon Miklós termében szeretettel várt minden érdeklődőt. Az egyesületi önkéntesek az alkalomnak megfelelően gyorsan feldíszítették az oktatótermet, kiemelt helyre állították a klinikától kölcsönzött karácsonyfát, karácsonyi hangulatot idéző díszekkel dekorálták a tagság által otthonról hozott sütemények elhelyezésére felállított asztalt, szaloncukorral pedig az oktatóterem ülőhelyei előtti asztalokat, s a karácsonyfa alatt helyezték el a Szeged MJV Önkormányzatától érkezett ajándékcsomagokat, a fellépő vendégeknek szánt apró kézműves ajándékokat. A rendezvény kezdetekor már teljesen feldíszített terem várta az érkezőket, a hangosító berendezésből karácsonyi dalok szóltak halkan.

 

Két óra után pár perccel Hullmann László, az egyesület elnöke megnyitotta a rendezvényt, köszöntötte a megjelent mintegy félszáz egyesületi tagot és vendéget, külön üdvözölve Szabó–Kádas Judit zenetanárnőt és tanodájának diákjait, akik alkalmi karácsonyi műsorral készültek az évzáróra.

A köszöntő után máris a zenetanoda kis előadói következtek. Tanárnőjük segítségével és vezetésével egymás után léptek fel a kisdiákok, izgultak is rendesen a „nagy” közönség előtt. A tanoda 9műsort Mandász Lora kezdte metalofon-játékkal, őt követte a Tóth Liliána–Gyebnár Sára kettős (zongora), utánuk Gyovai Bodák Barbara (zongora, metalofon) következett, majd Huszár Luca (zongora), Tóth Liliána (ének), Szalma Boglárka (zongora), Terhes Gréta (furulya és metalofon, később még zongorán is játszott), Huszár Bálint (zongora), Pataki Noémi (zongora). A bő félórás műsort Mandász Lora zárta, aki ezúttal metalofonon, majd zongorán játszott.

A műsorról Szabó Bálint által készített, és a Facebookra feltöltött egyik videofelvétel-részlet itt tekinthető meg.)

A kis előadóinak az egyesület elnöksége a fellépésért Keszégné Zsikó Mária kézműves által készített alkalmi ajándékokkal kedveskedett: minden fellépőnek egy-egy karácsonyi szeretet-palackpostát adott át Kinyó Sándorné elnökhelyettes és Zsikó Józsefné. Szabó–Kádas Judit, a zenetanoda tanárnője is kapott egy kézzel készített alkalmi ajándékot, s a szép műsorért a csapatnak még kijárt egy nagy táska szaloncukor is…

szabo fotoA tanoda diákjainak elvonulása után az egyesület elnöke Kinyó Sándorné elnökhelyettes segítségével átadta az önkormányzati ajándékcsomagokat annak az öt személynek, akik 2018 karácsonyán ilyen ajándékban részesültek. Baté Imréné, Dénes Károlyné, Smaniotta Tamás, Számfira György és Varga Róbert Krisztián kapott ajándékcsomagot.

Ezzel még nem ért véget a karácsonyi hangulatban az ajándékozás. Az egyesület elnöksége ez alkalommal nyolc tagnak adományozott elismerő oklevelet. 2018-ban az egyesület munkájához nyújtott önzetlen segítségért és önkéntes munkáért két aktivista kapott elismerést: Tóth Tiborné Márta, a klinika Pikkelysömör Centrumának szakasszisztense és Keszégné Zsikó Mária, aki a kézimunkával készült ajándékokat biztosította.

Az egyesület közösségformáló munkájához nyújtott önzetlen segítségért elismerő oklevelet kapott Csatáriné Berta Mária, Hódi Rovó Antalné, Szabó Gyuláné, Wollner Jenőné, Zombori Katalin és Zsikó Józsefné.

Az elismerések kiosztását követően Hullmann László, az egyesület elnöke egy rövid összefoglalóban ajandekot kaptakemlékeztette a jelenlévőket a lassan végéhez közeledő esztendőben végzett közösségi munkára. Elmondta, hogy ezzel az évzáró rendezvénnyel együtt az év folyamán hat egyesületi találkozó volt, és egy közgyűlést is tartottunk. Az elnökség szintén tartott hat összejövetelt. Május végén tizenkét tagú csapat vendégeskedett a Budapesten megrendezett pikkelysömörös betegtalálkozón, augusztus utolsó hétvégéjén pedig kilencfős csapat töltött két és fél napot Balatonfenyvesen. Ebben az évben is eredményes volt az Egyesület Tanult Beteg Programja (öt szakelőadást hallgathatott meg az év folyamán a tagság), és sikeres volt az Állapotfenntartó Program is – 2018-ban 15 betegtársunknak segítettünk balneoterápiás kezelésre eljutni a Harkányi Gyógyfürdőkórházba. Negyedik éve folyamatosan biztosítjuk a tagság számára a tájékoztatást A Bőr című hírlevelünk segítségével (idén öt szám jelent meg, az elmúlt négy esztendős időszakban pedig összesen 22).

Az elnök az ismertetést zárva elmondta, hogy 2019-ben a közvetlen jogelőd Szegedi Pszoriázis Klub megalakulásának 15. esztendejét ünnepeljük, a 2019-es év ezért is kap kiemelt hangsúlyt, meg azért is, mert tavasszal tisztújító évi értekezletet kell tartani, ugyanis a 2014-ben megválasztott jelenlegi elnökség megbízatása lejár.

asztalEzt követően az elnök minden jelenlévőnek áldott karácsonyt és boldog új esztendőt kívánt, majd meghívta a közönséget a „terülj asztalkám”-hoz, amelyen az egyesületi tagok által hozott sütemények sorakoztak néhány üveg alkoholmentes pezsgő társaságában.

 

Az adventi hangulatú évzáró összejövetel a már-már estébe hajló téli délutánon négy óra után ért véget.

 

 

 

 

 

Az évzáró rendezvényről készült képek közül néhányat alább, továbbiakat pedig egyesületünk Facebook-oldalán lehet megnézni. (A Facebook-oldalon a képek letölthetők, közösségi felhasználásukhoz kérjük a forrást megjelölni.)

kozonseg 1

kozonseg 2

nass

nass 1