Szegedi Pszoriázis Egyesület

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Engedtessék meg, Kedves Látogató, egy kis szerkesztői elérzékenyülés…

Ma délután fél három körül élte utolsó pillanatait a korábbi psorinet.  Talán két év alatt (nem is emlékszem, mikor indítottam: 2010 végén…) kevés híján 39 és félezer látogatója volt. Ahhoz képest, hogy kicsit „mostoha” helye volt a gondozás és szerkesztés sorrendjében, hiszen mindig az első volt a Klub úgymond „hivatalos” oldala, a betegszervezet.hu (nem szeretem ezt a pöffeszkedő szót: hivatalos weboldal… Ilyen legyen valamilyen hatóságnak – bár ők is kerülik a fogalmat – de semmiképp egy betegszervezetnek!), és csak aztán került sor erre a kis pszorinetecskére.

Pedig aranyos weboldalnak született: sokáig kutattam, mire sikerült egy „blikkfangos” domain nevet találni, ami még nincs lefoglalva, és amelyik szépen kifejezi a webhely tartalmát, már akkor is van íze, van zamata, van jelentése, amikor még meg sem látogatta az ember, csak tudomást szerzett róla. Hát ilyenre sikeredett ez a psorinet.hu név – kifejezi azt, hogy mi a központi témája a webhelynek, de tudatja azt is, hogy magyar. S ez a kettő együtt nem akármi ám!

Aztán kis időre (egy évnyire tán) 'ajándékba lett adva' egy másik egyesületnek, gondolván, hogy a domain jelentését sikerül majd megtölteni kellő tartalommal is. Hát nem sokáig sikerülgetett, ezért idén februárban ismét „tulajdonosi hatáskörbe került” (huh, de savanya hivatalos kifejezés!), és így jutott igazi, nagy szerepéhez: mostantól az immár bejelentetten is, kinyilatkoztatottan is a bejegyzett Szegedi Pszoriázis Klubot fogja szolgálni – és azon keresztül minden magyar (ergo: nem csak magyarországi!), és minden nem magyar, de bennünket olvasni tudó betegtárs és látogató érdekeit, ismeret-gyarapítási óhaját, kíváncsiságát szerte e világban…

Köszöntsük hát a főnixcsibe psorinet.hu-t eltűnése és újjáéledése napján ezzel az utolsó pillanatban készült képpel, s kívánjuk, hogy sokáig szolgálja a pikkelysömörös betegtársadalom érdekeit, szükségleteit.

A psorinet.hu régi címlapja

A szerkesztő