Szegedi Pszoriázis Egyesület

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Nyár közepén tartott összejövetelt a napokban a Szegedi Pszoriázis Klub elnöksége.  A vezetőség helyzetértékelést tartott arról, hogy hogyan halad az egyesület alapszabályának a Szegedi Törvényszéken kezdeményezett összehangolási eljárása a 2014. március 15-én hatályba lépett Polgári Törvénykönyvvel, illetve a bejegyzett egyesületek szabályozásával foglalkozó (az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. – azaz ahogyan röviden nevezni szoktuk: a „civil törvény”) szintén március 15-étől hatályos rendelkezéseivel.

Várható, hogy a törvényszéki eljárás – az augusztusi szabadság-időszakot követően – szeptemberben befejeződik, s az új törvényszéki bejegyzésnek megfelelően változik a Klub elnevezése is, meg a jogállása is.

Ettől függetlenül, a Klub vezetősége körvonalazta az idén ősszel várható összejövetelek, előadások, ünnepségek tervét is.

Szeptember 17. (szerda): KLUBNAPI ELŐADÁS Bőrgomba (illusztráció)

Szokás szerint ezt a klubnapi összejövetelt is a Szegedi Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika oktatótermében tartjuk majd. Az előadás témája és címe: „Ember—bőr—gomba” (gombás bőrbetegségek pikkelysömörös betegeknél), előadója pedig dr. Kovács Réka klinikai szakorvos lesz.

Október 25. (szombat): PSZORIÁZIS VILÁGNAP ÉS JUBILEUMI ÜNNEPSÉG

A 2014. évi pszoriázis világnap keretében tartja a szegedi klub 10 éves jubileumi ünnepségét is. Ennek megfelelően, a találkozón a világnap méltatása mellett várhatólag elhangzik egy előadás „A Szegedi Pszoriázis Klubtól a közhasznú Szegedi Pszoriázis Egyesület­ig” címmel.A klub jubileumi logója

Ugyanekkorra, az idei munkaprogrammal összhangban tervezi a vezetőség a magyar pikkelysömörös betegklubok képviselőivel már hagyományosan, évente ismétlődő meghívásos, baráti találkozóját is, melyen elsősorban a hazai és a szomszédos országokban működő magyar klubok és egyesületek helyzetéről folyik majd beszélgetés.

OKTÓBER 29. (szerda): ÚSZÓK ÉJSZAKÁJA  

Előzetes információk alapján várhatjuk, hogy idén is megrendezésre kerül az ország fővárosában és néhány megyeszékhelyén (Debrecen, Kaposvár, Pécs, Szeged) már pár éve rendszeresen október 29-én megrendezett „Úszók éjszakája” program. A programot az egyesület kiegészítő tevékenységi formaként jegyzi, azon a tagok saját lehetőségük szerint vesznek részt.

NOVEMBER 26. (szerda): KLUBNAP

A Klub vezetősége lehetőség szerint egy klubnapi összejövetel megtartását tervezi november végére is, szokás szerint szintén szerdai napon.

A Szegedi Pszoriázis Klub vezetősége minden összejövetelről, rendezvényről a kellő időben külön meghívóval tájékoztatja majd mind a tagságot, mind a felkért vendégeket, mind pedig az érdeklődőket.