Szegedi Pszoriázis Egyesület

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Tavaly június elején írtunk honlapunkon arról, hogy Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Humán Közszolgáltatási Irodája új (akkor még csak remélni mertük: hagyományteremtő) körülmények között hirdette ki a fogyatékosügyi támogatási keretből részesülő civil szervezeteket.

Akkor még csak reméltük, ma már tudjuk is: immár hagyománnyá fejlődik az (az Iroda nevéhez méltó „humán”) gesztus, amellyel az önkormányzati hivatal a civil szervezetek felé fordul, velük kapcsolatot tart.

Idén az önkormányzat az idei fogyatékosügyi keretből 5 millió forinttal támogat 32 szervezetet. A támogatásról szóló oklevelet – egy-egy szál rózsa kíséretében – csütörtökön, 2016. május 19-én vették át az egyesületek és alapítványok képviselői a városházán Joób Mártontól és Kardos Iréntől, a közgyűlés szociális bizottságának elnökétől, illetve alelnökétől. A támogatottak között van a Szegedi Pszoriázis Egyesület is.

Joób Márton, a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke a támogatásokról szóló értesítések kiosztása előtt az önkormányzat és a bizottság nevében megköszönte a támogatott szervezetek által végzett értékes és önzetlen munkát. Ezek a szervezetek – hangsúlyozta Joób Márton – olyan munkát végeznek, amelyért a közösség hálával tartozik. A támogatás ilyen ünnepélyes keretek közötti kiosztásának célja az is, hogy a média bevonásával a széles nyilvánosság is értesüljön a civil szervezetek áldozatos munkájáról, s ezzel is segítsük őket.

Ezt követően Joób Márton bizottsági elnök és Kardos Irén alelnök Novkov Veszelinka irodavezető közreműködésével egy-egy szál rózsa és egy-egy kézfogást kísérő „köszönjük az áldozatos munkát!” bíztatással átadták a támogatásról kiállított díszes okleveleket az alapítványok és egyesületek képviselőinek.

Köszönjük a támogatást, köszönjük a kedves szavakat, a megbecsülést.

Farkas Katalin (b) a Humán Közszolgáltatási Iroda munkatársa, Novkov Veszelinka irodavezető, Joób Márton bizottsági elnök és Kardos Irén alelnök

A támogatásról kiadott oklevél