Szegedi Pszoriázis Egyesület

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Hét szegedi szakember szerepel a 100 legjobb magyar orvos között – írja a delmagyar.hu. A magyar orvosok szakmai toplistáját állította össze a Haszon Magazin, kiemelve a száz legjobb hazai szakembert. A szerkesztők hangsúlyozottan nem népszerűségi listát akartak, így a betegek véleményét és a különböző, orvosokról szóló fórumokat figyelmen kívül hagyták. Szakorvosokat, kórházigazgatókat, intézetvezetőket, orvos igazgatókat és az Egészségügyi Szakmai Kollégium tagjait kérdezték, kit tartanak az egyes szakterületen szakmájuk leghozzáértőbb képviselőjének.

Húsz szakmacsoport 5-5 top orvosát sorolták fel, akikről azt is kiemelték, miben alkottak újat, miben élenjárók.

A százas listán a következő szegedi orvosok szerepelnek: Róvó László fül-orr-gégész, Veres Róbert gerinc-. és idegsebész, Ungi Imre kardiológus, Pajor László urológus, Kemény Lajos bőrgyógyász, Novák Zoltán csecsemő- és gyermekgyógyász, Varga Endre sebész traumatológus.

A szegedi Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika igazgatójáról, a Szegedi Pszoriázis Egyesület tiszteletbeli tagjáról az alábbiakat olvashatjuk: 

„Kemény Lajos bőrgyógyász

A bőrgyógyászati és allergológiai klinika 57 éves tanszékvezető egyetemi tanárának szakterülete a bőr immunrendszerének gyulladásos betegségei és a fénysugárzás által okozott bőrkárosodások, rosszindulatú bőrdaganatok kezelése. A fényterápia, a biotechnológia és a molekuláris biológia területén 23 szabadalma van. Fényterápiás eljárását először Szegeden alkalmazták, ma pedig már része a nemzetközi kezelési protokollnak.

(A fotó forrása: delmagyar.hu.)

Gratulálunk mind a hét szegedi orvosnak, természetesen külön örülünk annak, hogy egyesületünk tiszteletbeli tagja, prof. dr. Kemény Lajos tanszékvezető egyetemi tanár, klinikaigazgató, rektorhelyettes is közöttük van! 

Az eredeti cikk itt olvasható.