Szegedi Pszoriázis Egyesület

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Két évvel ezelőtt számoltunk be először a szegedi önkormányzat május végi–június eleji (hagyományteremtőnek induló) figyelmességéről: az önkormányzati támogatásra pályázó civil szervezetek számára rendezett kis ünnepségről, a pályázati eredmények kihirdetéséről.

A kezdeményezés valóban hagyományteremtő lett.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának a fogyatékosügyi politika melletti elkötelezettségét jól példázza, hogy a költségvetésében már 2003-tól minden évben meghatározott pénzkeretet különít el a fogyatékkal élő személyek életminőségét segítő civil szervezetek és intézmények támogatására.

A 2017. évi önkormányzati költségvetés fogyatékosügyi keretéből támogatásra pályázó civil szervezetek által benyújtott pályázatok eredményhirdetésére május 31-én, szerdán délelőtt fél tízkor került sor a polgármesteri hivatal házasságkötő termében.

Szeged Megyei Jogú Város önkormányzata idén ötmillió forintos keretből támogatta a fogyatékkal élő embertársaink érdekeit képviselő szegedi civil szervezeteket. A fogyatékosügyi támogatási keretből a fogyatékkal élő személyek érdekeinek érvényesítését, a fogyatékos személyek és családjaik életvitelét, életminőségük javítását, rehabilitációját elősegítő programok, továbbá a szervezetek működéséhez kapcsolódó költségek kaptak támogatást, a legalacsonyabb összeg 80.000 Ft, a legmagasabb pedig 300.000 Ft volt.

A Közgyűlés Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottsága 29 civil szervezet között osztotta szét az öt millió forintot, a huszonkilenc nyertes között idén ott van egyesületünk, a Szegedi Pszoriázis Egyesület is.

Köszönet a támogatásért, az elismerő és bíztató szavakért. 


Farkas Katalin, a Humán Közszolgáltatási Iroda munkatársa megnyitja az eredményhirdető ünnepséget.

 
Joób Márton bizottsági elnök


A  támogatások átadása (Kardos Irén bizottsági alelnök, Joób Márton elnök, Novkov Veszelinka irodavezető)

Az idei eredményhirdető ünnepségen sem maradtak el a díszes pályázati értesítők, az egy-egy szál rózsa, sem az elismerő szavak, de volt egy különlegesség is: fellépett az egyik támogatott plyázó, a Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény jelnyelvi csoportja, a Gondolatjel csoport.

Ennek a csoportonak a fellépéséről készült az alábbi felvétel: