Szegedi Pszoriázis Egyesület

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

2018. április 27-én, pénteken tartotta idei közgyűlését s Szegedi Pszoriázis Egyesület közhasznú szervezet.

A szinte már szokásos menetrend szerint, a délután 2 órára meghirdetett kezdési időre a teljes egyesületi tagságból a megjelentek száma nem lett volna elegendő az érvényes határozathozatalhoz (sokan távoli városokból, teleülésekről járnak a Pikkelysömör Ambulanciára kezelésre, és az egyesületi összejövetelekre is). Az egyesület elnöksége erre a lehetőségre már előre felkészült, ezért a létszám megállapítását követően az elnök berekesztette a közgyűlést, és – a kiküldött meghívóban leírtak szerint– az alapszabályi, illetve törvényi rendelkezéseknek megfelelően ismételten összehívta azt a meghirdetett napirenddel, a meghirdetett helyszínre – ugyanezen a napon délután három órára.

Az összejövetel folytatásában Hódi Zsuzsanna gyógytornász tartott előadást a gyógytorna rehabilitációs, illetve állapotfenntartó szerepéről, alkalmazásáról, az egyes betegségekkel – így az arthritis psoriaticával, illetve a reumás megbetegedésekkel – kapcsolatban alkalmazható gyógytornáról. Az előadás után az érdeklődők kérdéseket tehettek fel, sőt, személyre szabott tanácsokat is kérhettek Hódi Zsuzsanna gyógytornásztól.

A remek előadást követően megkezdte munkáját az egyesület közgyűlése. Ez alkalommal a tagsága elfogadta a 2017. évi egyesületi, valamint külön az elnökségi munkáról szóló beszámolókat, beszámolót hallgatott meg és fogadott el a 2017. évi pénzügyvitelről, illetve meghallgatta és elfogadta az előző évi közhasznúsági jelentést is. Ezeket a beszámolókat a tagság A BŐR című hírlevélben előre megkapta, így a megvitatásuk – a beszámolók terjedelmessége ellenére – nem ütközött akadályba.

Hódi Zsuzsanna gyógytornász előadása Ezt követően a munka a 2018. évi munkaterv és pénzügyi terv megvitatásával és elfogadásával folytatódott, majd pedig az egyesület határozatot hozott a 2016-tól, vagy régebb óta csak névlegesen egyesületi tagként kezelt személyek tagsági jogviszonyának felmondásáról. Olyan tagsági jogviszonyok felmondására került sor, amelyek esetében a belépési nyilatkozat aláírásától napjainkig a belépési szándékukat kinyilvánító személyek sem tagsági díjat nem fizettek, sem az egyesületi munkában nem vettek részt.

A 2017-re vonatkozó beszámolók és a 2018. évi munkaterv megtalálhatók honlapunk Iratgyűjtő menüjében.

A közgyűlési munka utolsó, kilencedik napirendi pontja keretében véglegesítettük a május végén Budapesten megrendezésre kerülő, a magyar pszoriázis egyesületek zártkörű egészségtudatosító szakmai tanácskozásán részt vevő 13 fős küldöttség névsorát, illetve az érdeklődők tájékoztatást kaptak az augusztus végén sorra kerülő Pikkelysömörrel élők zártkörű baráti táborában való részvétel feltételeiről.Marika olvas

A sikeres közgyűlési munka befejezéseként Csillag Mihályné egy verssel lepte meg a jelenlévőket – Wass Albert: Üzenet haza című versét olvasta fel.

Az egyesületi tagok által hozott házi sütemények kóstolásával, beszélgetéssel, barátkozással ért véget a közgyűlés nem sokkal délután öt óra előtt.

Képek a közgyűlésről:

A közgyűlés

Egy kis „nass