Szegedi Pszoriázis Egyesület

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

2009. február 14-én 10 órai kezdettel került sor Budapesten a II. Országos Pszoriázisbeteg-találkozóra. A rendezvényen  a házigazda budapesti Magyar Psoriasisos Betegek Egyesülete, valamint az ugyancsak budapesti Magyar Psoriasis Alapítvány képviselőin kívül jelen voltak a debreceni és a szegedi Szendi Miklós, a budapesti egyesület elnöke pszoriázis-betegszervezetek képviselői- összesen mintegy 40-45 fő.
A találkozót Szendi Miklós, a házigazda egyesület ügyvezetője nyitotta meg.
A Szegedi Pszoriázis Klubot 10 klubtag képviselte. Utazásukat a szegedi Bórgyógyászati és Allergológiai Klinika támogatta.

A találkozón a pszoriázis kezelésének régi gondjairól és újabb lehetőségeiről prof. Dr. Soós Gyöngyvér tartott előadás. Azt követően Dr. Holló Péter beszélt a budapesti Semmelweis Egyetem Bőrklinikáján működő Psoriasis Centrumról. Dr. Szabó Júlia arról tartott előadást, hogy milyen kapcsolatrendszer alakulhat ki a gyógyszercégek és a betegszervezetek között.  A találkozó első részének végén Vargáné Kiss Zsuzsanna szólt a budapesti Psoriasisos Betegek Egyesületéről, illetve a Magyar Psoriasis Alapítványról.Az előadások után a házigazda egy közeli étteremben ebéddel vendégelte meg az országos találkozó résztvevőit. Az ebéd befejeztével az étteremben folytatódott a betegszervezetek esecseréje. Az országos találkozó délután fél 4 körül ért véget.

A II. országos találkozó résztvevői - részlet