Szegedi Pszoriázis Egyesület

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

A Kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza Bőr- és Nemibeteg-gondozó Szakrendelésének támogatásával 2011. július 7-én Kecskeméten megalakult Magyarország hetedik pszoriázis betegklubja. A kórház klubtermében, barátságos környezetben került sor az alakuló közgyűlésre. A hat lelkes alapító megtette az első lépést: egybehangzó akarattal kinyilvánították, hogy összefogásukkal ebben a városban is megkezdi munkáját a pikkelysömörös betegek támogatásával, felvilágosításával és képzésével, érdekeinek érvényesítésével, ügyeik-bajaik felvállalásával foglalkozó civil szervezet. A betegklub kiemelt célja többek között a betegek rendszeres tájékoztatása – megfelelő szakemberek bevonásával – betegségük természetéről, az újabb kutatási eredményekről, kezelési módokról, azok hatékonyságáról, mellékhatásaikról; az egészséges életmódra történő neveléssel küzdeni a betegség megelőzéséért, a kiújulások elkerüléséért; a psoriasis kezelésében hatékony nap- és vízfürdőzésre alkalmas helyek, kedvezményes gyógyüdülési lehetőségek felkutatása stb.

A Magyarországi Pszoriázis Klubok Egyesületének (MPKE) képviseletében az alapító gyűlésen részt vett Balogh István elnök és Hullmann László elnökségi tag is.

Az alapítók Knoska Attila személyében megválasztották a betegklub elnökét, valamint a vezetőség további öt tagját.

A kecskeméti klub alapítói

Alábbi képünkön a megválasztott új vezetőség, balról jobbra: Tóthné Bajnóczi Gabriella, Lesi Ferenc, Bodroghalmi Noémi, Knoska Attila (elnök), Szabóné Kecse Andrea. 

A Klub új vezetősége