Szegedi Pszoriázis Egyesület

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

prof kemeny Dr. Kemény Lajos, az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára, a Szegedi Pszoriázis Egyesület tiszteletbeli tagja 2018. november 30-án az International League of Dermatological Societies „ILDS Certificate of Appreciation for International Leadership" díjat vehette át.

A Nemzetközi Bőrgyógyász Társaságok Szövetségének (International League of Dermatological Societies – ILDS) vezetősége 2018-as éves ülését Ho-Chi-Minh City-ben, Vietnámban tartotta, melyen kiválasztották a szövetség idei díjazottjait.

 

Ebben az évben Prof. Dr. Kemény Lajosnak ítélték a „2018 ILDS Certificate of Appreciation for International Leadership” díjat, melyet november végén vett át a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára.

A kitüntetést évente ítélik oda azon kiváló bőrgyógyászok munkájának elismeréséül, akik kiemelkedő módon járulnak hozzá a bőrgyógyászati szakma nemzetközi elismertségének növeléséhez.

Prof. Dr. Kemény Lajos orvosi diplomáját a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szerezte, és jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájának igazgatója. Tudományos kutatásainak fókuszában a bőr immunrendszere, a gyulladásos bőrbetegségek patogenezise, és a fotodermatológia áll. Scientometriai adataiban kiemelendő, hogy több, mint 400 in extenso közleménye jelent meg, összesített impakt faktora meghaladja a 800-at, Hirsch-indexe 43, és munkáinak csaknem 7000 független hivatkozása van. Több, mint száz kutatási projekt megvalósításában vett részt, és szabadalmai száma meghaladja a 30-at.

kemenylajos certificate 330x3302 330x330

Az elismerés alkalmából Prof. Harvey Lui, az ILDS elnöke videoüzenetben köszöntötte a díjazottat.

 

Forrás itt.