Szegedi Pszoriázis Egyesület

„Nemzetközi Kiválósági Központ" elismerést kapott a szegedi bőrgyógyászati klinika

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Idén májusban másodízben került megrendezésre a SZTE ÁOK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikán a pszoriázis diagnosztikájával és kezelési lehetőségeivel kapcsolatos nemzetközi orvos-továbbképzés (első ízben 2017 októberében volt).

Ennek a betegségnek az egyik olyan hazai központja a szegedi klinika, amely nemzetközi szinten is ismert és elismert, s élen jár a legújabb terápiás lehetőségek minél előbbi és minél szélesebb körű alkalmazásában, továbbá a pikkelysömör kezelésében szerzett tapasztalatok hazánk határain túl nyúló megosztásában.

A „Nemzetközi Kiválósági Központ" elismerés átadására idén májusban, a második nemzetközi orvos-továbbképzés végén került sor.

 

Segítsünk egy kutatásban!

0
0
0
s2smodern
powered by social2s
 
Levelet kaptunk a Pécsi Tudományegyetem Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinika igazgatójától, Dr. Gyulai Rolland tanszékvezető egyetemi tanártól.
Gyulai professzor úr arra kér minket, illetve honlapunk minden kedves látogatóját... – na de itt a levél, az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük.
 
És mi is arra kérjük a kedves Látogatót, olvassa el az alábbi levelet, és segítse ezt a fontos tudományos kutatást!

„Tisztelt Hölgyem/Uram!

A pikkelysömör sokakat érintő krónikus bőrbetegség, mely gyakran szövődik körömtünetekkel. Bár a betegség kialakulásáról sokat tudunk, csak részben ismert, hogy a körömtünetek mekkora esztétikai problémát jelentenek a betegek és mások számára.

Kutatásunk célja ezért az, hogy felmérjük, milyen mértékben zavaróak a pikkelysömörhöz társuló körömtünetek. A kérdés vizsgálata céljából egy interneten kitölthető kérdőívet szerkesztettünk, melynek kitöltése során 19 körömelváltozás képét mutatjuk meg pikkelysömörös betegeknek és egészséges önkénteseknek. A válaszadókat arra kérjük, hogy jelöljék meg, hogy a szubjektív véleményük szerint ezek a körömelváltozások mennyire (nem) esztétikusak. A kérdőív kitöltése kevesebb mint 5 percet igényel, az adatgyűjtés természetesen anonim módon zajlik.

Arra kérjük Önt is, hogy segítse munkánkat a kérdőív kitöltésével.

A kérdőívet ide kattintva tudja kitölteni.

Reményeink szerint a kutatás eredményei hozzájárulhatnak a pikkelysömör betegség jobb megismeréséhez, esetlegesen új diagnosztikai vagy kezelési lehetőségek kifejlesztéséhez. Kutatásunk eredményei egyetemi diplomamunka alapját képezik majd, illetve hazai és nemzetközi tudományos közleményekben kívánjuk azokat ismertetni.

Amennyiben egyetért a kutatás céljával, kérjük küldje tovább az emailt más pikkelysömörös betegek vagy hozzátartozóik, barátaik részére is.

Köszönjük, hogy segíti a munkánkat a kérdőív kitöltésével és továbbküldésével!

Prof. Dr. Gyulai Rolland (PTE Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinika)
Szebényi Júlia Liza (PTE IV. éves orvostanhallgató)"

II. Harkányi Psoriasis Konferencia 13

A Harkányban 2011. október 1-jén megtartott tudományos tanácskozáson elhangzott előadások videofelvételeit tekintheti meg ebben a cikkcsoportban (kategóriában).