Szegedi Pszoriázis Egyesület

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

2013. október 29-én másodszor került megrendezésre Magyarország öt nagyvárosában – Budapesten, Debrecenben, Kaposvárott, Pécsett és Szegeden – a pszoriázis világnap jegyében az Úszók éjszakájára.

A rendezvény fő támogatója idén is a Magyar Dermatológiai Társulat volt. Minden helyszínen felléptek neves sportolók is, akik szintén medencébe szálltak a jó ügyért. A versenyzők és a közönség megfelelő regisztráció után szilikon karkötőt kapott (az érintett betegek egy-egy narancssárga masni kitűzőt is), némelyek úszósapkát, esetleg „arculatos” pólót… Sajnos, nem volt nagy tolongás a nézőtéren, ami viszont érthető: a rendezvény kedd este 9 órára volt meghirdetve, hivatalosan fél 10-kor kezdődött. Ismerve az őszi iskolaszünet idején szokásos szegedi tömegközlekedést, a gépkocsi nélküli közönség nem nagyon törekedett részt venni…

Szerencsére az iskolás gyerekek (szünet lévén!) közül sokan eljöttek, az úszás szeretete odacsábította őket, és szerencsére a rendezvény mellé állt a kiváló eredményein kívül jótékonykodásáról is ismert szegedi vízipólós csapat is, amelynek a tagjai szintén úsztak a betegekért.

A váltóúszás Prof. Dr. Kemény Lajos egyetemi tanár sípszavára indult, és a szegedi versenyzők egy óra alatt (ennyi volt a versenyidő) sikeresen úsztak le mintegy huszonhat és fél kilométert.

Az országos rendezvényről a Facebook oldalain talál részletes beszámolót a kedves Látogató, a szegedi rendezvényen készül fényképek hasonlóképpen a Szegedi Pszoriázis Klub Facebook-oldalán tekinthetők meg.

Ízelítőnek néhány kép a szegedi Sportuszodából:

A szegedi klub tagságának egy csoportja

Prof. Dr. Kemény Lajos egyetemi tanár indítja a versenyt

Elindult a váltóúszás

Klinikánk igazgatója maga is vízbe szállt a jó ügyért