Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk, a psorinet.hu honlapon „sütiket" (cookie) használunk. Ha a továbbiakban a beállítások változtatása nélkül marad honlapunkon, akkor azt feltételezzük, hogy Ön elégedett azzal, amit a „süti" használatával a psorinet.hu weblapon megkap. A sütit természetesen bármikor elutasíthatja, törölheti is számítógépéről, de ez esetben nem biztos, hogy a honlap minden funkciója megjeleníthető. Részletesebben itt: Wikipédia. A jobb oldali (kék) gombra kattintva elutasítja a sütit, és úgy lép tovább.

A pszoriázis nem fertőző.
Egyformák vagyunk.

= RECEPTEK

Sárgarépa krémleves

Hozzávalók:

fél kisebb fej vöröshagyma, vagy 1-2 szál újhagyma;
4-5 megtisztított, darabolt sárgarépa;
1 közepes tisztított, darabolt burgonya;
ízlés szerint só, bors, kakukkfű, friss reszelt gyömbér;
¼ db húsleves kocka;
kb 1 dl zsírszegény tejszín;
2 evőkanál pirított napraforgómag.

A felaprított hagymát olajon megfonnyasztom, hozzáadom a sárgarépát, burgonyát. Sózom, borsozom, ízesítem gyömbérrel, kakukkfűvel. Én friss kakukkfűágat használok, mert azt ki tudom venni később. Hozzáadom a ¼ leveskockát. Öntök hozzá kevés vizet, majd puhára párolom. Ha elkészült öntök hozzá még vizet, hozzáöntöm a tejszínt és összeturmixolom. Egyszer felforralom. A napraforgómagot száraz serpenyőben kicsit megpirítom, majd tálalom.

 

 

 

 

Gyömbéres-narancsos sárgarépa krémleves pirított napraforgómaggal

Hozzávalók:

- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál kókuszolaj

- 1 kg sárgarépa
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 narancs
fekete bors
- 4 dkg napraforgómag

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Az olajon csipet sóval üvegesre pároljuk. A sárgarépát meghámozzuk, felkarikázzuk, rádobjuk a hagymára, és kevergetve félpuhára pirítjuk. 1 liter vízzel felengedjük, hozzáadjuk a gyömbért, és puhára főzzük. Amikor már teljesen puha a répa, botmixerrel krémesítjük. Hozzáadjuk a narancs levét, tekerünk rá borsot, és ha kell, még sózzuk. A napraforgómagokat száraz serpenyőben megpirítjuk, tálaláskor ezzel szórjuk meg a leves tetejét.

 

 

 

 

 

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése vendégként

0
szabályok és használati feltételek.
  • Nincsenek hozzászólások