Szegedi Pszoriázis Egyesület

= VIDEOELŐADÁSOK

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Ebben a menüben megkíséreljük összegyűjteni azokat a videóra vett előadásokat, amelyek valamilyen kapcsolatban állnak a pikkelysömörrel, illetve az emberi bőr betegségeivel, különös odafigyeléssel azokra az előadásokra, amelyek a Szegedi Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikához is kötődnek.

Ezek közül a videók közül a legtöbb megtalálható a legnagyobb videomegosztón is, de szerintünk nem árt, ha itt, egy helyen is őrizzük és a kedves látogató számára közvetlenül elérhetővé tesszük mindazt, ami a pszoriázis témakörben fontos, amiből tanulni lehet.  

1.
2009. május 4–8. között került megrendezésre a szegedi Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikán az V. Bőrgyógyászati Továbbképző Hét, amelyen dr. Gyulai Rolland tartott egy nagyszerű előadást. Erről az előadásról videofelvétel is készült. Ez a felvétel is felkerült a legnagyobb videomegosztó portálra is, ám szerintünk itt is helye van, így csokorban mind az öt rész élvezhető nem csak a szakembereknek, hanem a laikusok számára is, a betegeknek is segít, sok kérdésre választ ad, sok dolgot letisztáz, egyértelművé tesz.

Az első rész tartalma: bevezetés, előadás vázlat, patogenezis - genetikai háttér, plakk indukció és fenntartás, provokáló faktorok, dentritikus aktíváció.

 

A második rész a következőkről szól: a T-sejt aktívációja, az ördögi kör kialakul, a psoriasis terhei.

 

A harmadik rész tartalma: a psoriasis kezelése, kezelési stratégiák, a súlyosság mérése.

 

A negyedik rész tartalma: kezelési stratégiák, új lokális készítmények, fototerápia, szisztémás kezelés.

 

Az ötödik rész elemei: az aciterin terápia indikációi és kontraindikációi, antipsoriatikus biológiai szerek, infliximab kezelés és összefoglalás. 

 

2.

2012 májusában a Szegedi Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikán készült az alábbi videó, amelyen bemutatásra kerül a pikkelysömör hatékony klinikai kezelése, illetve a felvétel végén napozási tanácsokat is kapunk.

3.

2012-ben készült az alábbi videó is, amelyben dr. Gyulai Rolland onkológus-bőrgyógyász számol be arról, hogy hogyan történik az egyik legerőszakosabb (gyilkos!) bőrbetegség, a melanoma szűrése: