Szegedi Pszoriázis Egyesület

Pécsett is bejegyzett pikkelysömörös egyesület működik

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Tavaly az év vége felé a pikkelysömörös betegek társadalmában „megszületett” egy újabb bejegyzett civil szervezet, a Pécsi Pszoriázisbetegek Egyesülete. Nagy, hosszadalmas küzdelmek után, de szívósan-kitartóan dolgozva a sorstársakért, a betegtársak érdekében mindent megtenni vállaló kis közösség szándéka valóra vált.

Ezt követően hamarosan megjelent az egyesület honlapja is a világhálón, ennek bevezetőjéből idézzük az elnök asszony, Keller Árpádné Jutka által a „Sorsukért tenni akarók, figyelem!” cím alatt megfogalmazott elnökségi hitvallást:

„…A pszoriázis betegséggel élő sorstársak személyes szerepvállalásának a fontosságát nem tudjuk eléggé kihangsúlyozni. Ugyanis a betegségünk szociális hátrányt, sok esetben részleges vagy teljes kiszolgáltatottságot is jelent a mindennapokban. Gondolunk itt egzisztenciális, erkölcsi, anyagi, valamint párkapcsolati téren való nehézségekre is. Sok egyéb más élethelyzetben is érnek bennünket – sajnos – atrocitások. Ez sokunk által megélt valóság, mondhatjuk bátran azt, hogy tény!

Az egyesületünk vezetőségi tagjai nevében azt ígérem meg minden hozzánk csatlakozó és tenni is akaró sorstársnak, családtagnak és a minket bármilyen módon támogatóknak, hogy értük a későbbiekben is megteszünk mindent, de helyettük semmit sem! Elérni valami érdembeli változást és eredményt (akár a hatóságoknál, akár az OÉP-nél, vagy szponzoroknál) csak együtt, egy komolyabb taglétszámmal rendelkező közösséggel lehet! Csak akkor tudunk létezni, fennmaradni és munkálkodni, ha minél több cselekedni akaró sorstársat, családtagot, meg szimpatizánsokat tudunk magunk mellé/mögé felsorakoztatni!

Igen nagy szükség van a minket anyagilag is támogatni tudó jólelkű és segítőszándékkal bíró szponzorokra. Nem titok senki számára sem, hogy a fenti hátrányok miatt a sorstársak tömege alig vagy semmilyen jövedelemmel nem rendelkezik. A rokkantsági fokozatok különböző válfaja után járó jövedelem éppen csak arra elég, hogy éppen ne halljunk éhen, de megélhetéshez meg édes kevés…”  fogalmazza meg az egyesület ars poeticáját a pécsi klub elnöke. 

Kedves pécsi sorstársaink, barátaink! Kívánunk nektek eredményes munkát, kívánjuk, hogy kitűzött céljaitokat koronázzák sikerek!